Voorbeelden stoffeerwerk

Voor

Van dump naar Dutch Design

Space Age Design
De eigenares van deze fauteuil begon rond haar 20e jaar met het verzamelen van design uit onder meer de ‘space age’ en heeft een geheel daarop aangepast interieur in wit, oranje, rood en zwart. Het ging haar dan ook aan het hart dat de bekleding van deze retro Egg Pod Ball Chair uit de 1960’s van de Finse ontwerper Eero Aarnio beschadigd en versleten was. Andere kleuren zouden uit de toon vallen en dus werd deze Egg Pod Ball opnieuw bekleed met rood skai met een zwarte rand; de voor de space age zo kenmerkende kleuren. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Na

Van dump naar Dutch Design

Gebr. De Wit, vormgevers van buisframe stoelen
Toon de Wit werkt in de jaren ’30 als tekenaar voor Gispen en als ontwerper bij de EMS in Overschie. In 1946 begint hij met broer Martien in Schiedam meubelfabriek Gebr. De Wit. Zijn tijdloze ontwerpen van stalen buisframe stoelen met de focus op een hoog zitcomfort en technische perfectie worden er ambachtelijk en met de hand gemaakt. Ze doen niet aan reclame want “de kwaliteit is hun reclame” vinden zij. Het resulteert in vele klassiekers zoals deze 4 eetkamerstoelen 1017 en 2 vintage fauteuils, opnieuw gestoffeerd met stof van Keymer (Adventure en Discover).

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Nieuwe kussens voor de caravan

De (sta)caravan is voor veel mensen een geliefde plek om tot rust te komen, te genieten van de natuur, elkaar en de gezelligheid van een camping. De kussens van deze stacaravan waren echter totaal versleten. De stof viel uit elkaar en het schuim had alle veerkracht verloren. Met nieuwe kussens van koudschuim en een hele mooie goed schoon te maken blauwe stof heeft het hele interieur een oppepper en zelfs een sjieke uitstraling gekregen. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Oorfauteuil make-over

Voor het jonge stel was deze Habitat oorfauteuil destijds een hele hap uit het budget voor de babykamer. De fauteuil deed vele jaren goede dienst, maar de kinderen waren inmiddels volwassen en al die jaren waren de stoel inmiddels wel aan te zien. De bekleding was versleten en het schuim van de armleuningen kapot. Ook vanwege alle mooie herinneringen besloten de eigenaren tot vervanging van het versleten polyether en nieuwe bekleding. Gekozen werd voor een trendy zeegroene boucle die heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt en ook nog eens goed te onderhouden is. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Scandinavisch design

Dit is de Tono Duateak. Ontworpen door de Noorse designer Torbjorn Afdal voor Sandvik Mobelfabrik in Noorwegen en gemaakt in de ’50 en ’60 jaren van de vorige eeuw. Een prachtig voorbeeld van Scandinavisch design. Zitting, rugleuning en frame grijpen op een slimme manier in elkaar en vormen zo de robuuste maar altijd elegante lijnen die zo kenmerkend zijn voor het Scandinavische design. Het houtwerk werd schoon gemaakt en de fauteuil werd opnieuw gestoffeerd met een prachtige meubelstof met een klein reliëf in een groene kleur uit een collectie waarvan de kleuren (hoe toepasselijk) zijn geïnspireerd op de Scandinavische natuur. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Vintage Artifort

Deze vintage Artifort fauteuil is al drie generaties in de familie en is nu in het bezit van de kleindochter van de eerste eigenares. Met de overgang naar de 3e generatie was deze prachtige Artifort fauteuil echter wel weer toe aan nieuwe stoffering, want die was op sommige plaatsen gescheurd en het kussen was ook wat doorgezakt. Het polyether werd op enige plekken gerepareerd en het kussen werd opgevuld. Als stoffering is een stof van Kvadrat gebruikt die de klant zelf al enige tijd had liggen en die zij er graag op wilde hebben.  

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Renovatie van een rots

Dit stijlicoon uit de seventies genaamd Florence “ The Rock” uit de ontwerpstudio van Gerard van de Berg, was in een deplorabele toestand. Het frame op diverse plaatsen gebroken, het leer gescheurd en kapot, het polyether eruit puilend. De fauteuil was eigenlijk rijp voor de vuilstort. Vanwege de vele herinneringen aan een hechte vriendschap konden de eigenaren dat echter niet over hun hart verkrijgen. Het frame werd gerepareerd, verstevigd en vernieuwd; het polyether grotendeels vervangen. Gestoffeerd met gerecycleerd leer met een toplaag van microvezel in een mooie caramelkleur staat “The Rock” weer stoer te stralen in de kamer van deze klant.

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Oorfauteuils

De vloer en een groot deel van het interieur van deze klant werd veranderd. De oorfauteuils zaten prima en dus zou het jammer zijn om ze weg te doen. In plaats van het kopen van nieuwe (duurdere) gelijkwaardige fauteuils werd gekozen voor de duurzame oplossing van herstoffering met frisse lichte kleuren die passen bij de nieuwe inrichting. Op marktplaats werd een voetenbank gevonden die ook een nieuwe bijpassende stoffering kreeg. De fauteuils werden voorzien van lendenkussens en tevens werden nog een paar bijpassende kussens gemaakt voor in de bank. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Eetkamerstoelen

Als meisje fietste deze klant vroeger vaak langs een meubelfabriek in Groningen. Toen de meubelfabriek stopte kocht ze de eetkamerstoelen met witte bekleding als herinnering aan haar jeugd en geboortegrond. Hoewel het frame nog prima was, was de witte stof in de loop der tijd erg vies geworden en niet meer schoon te krijgen. Om de klant niet zonder eetkamerstoelen te laten zitten werden de stoelen in fases gestoffeerd. Als nieuwe stoffering werd gekozen voor diverse blauwe en groene tinten van een “easy clean” meubelstof.

 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Mooi rood is nooit lelijk

Deze draaifauteuil was een geliefde zitplaats voor de vrouw des huizes, maar was ook erg in trek bij de kleinkinderen die de stoel graag als alternatieve draaimolen gebruikten als ze bij opa en oma waren. En dat deze fauteuil veel gebruikt werd was hem in de loop van de tijd ook aan te zien. Zijn bekleding was verschoten, vuil geworden en op sommige plekken gescheurd. Tijd voor een nieuw jasje dus. Gestoffeerd met opnieuw een rode, goed schoon te maken stof kan deze draaifauteuil er weer een flinke tijd tegen.

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Van dump naar Dutch Design

Deze voor een habbekrats op marktplaats door de opdrachtgever gekochte stoel was een hele goede investering want het bleek een Harvink “Uncle Sam retro” te zijn. Nederlands ontwerp van topkwaliteit! De stof was echter verschoten en het polyether van de rug was niet goed meer. Voorzien van een nieuwe stoffering en rugkussen zit deze Dutch Design fauteuil weer heerlijk en gaat weer jaren mee.

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Een bijzondere opdracht

Een bijzondere opdracht

Een fauteuil met geschiedenis die al lang in de familie was en waar dit gezin aan gehecht was, maar die niet meer paste bij het hedendaagse interieur. Het mocht ook best wat anders dan anderen worden. In overleg werd gekozen voor alcantara voor de binnenkant en imitatiebont aan de buitenzijde. Een bijzondere combinatie die heerlijk aanvoelt, lekker zit en prachtig staat in een woonkamer met moderne eyecatchers maar waarin ook geleefd kan en mag worden.

Na

Een bijzondere opdracht

Voor

Een tijdloze Artifort Tulip

Een tijdloze Artifort Tulip

De klant kreeg deze Artifort Tulip design fauteuil ruim 40 jaar geleden van haar ouders toen zij na haar eindexamen ging studeren. De stoel reisde met haar mee in de goede en slechte tijden in het leven en werd diverse malen opnieuw gestoffeerd. Na een recente verhuizing en met kleinkinderen moest de stoel een neutrale kleur stoffering krijgen die ook makkelijk schoon te maken was. Opnieuw gestoffeerd met een mooie witte skai komt het tijdloze ontwerp weer helemaal tot z’n recht.

Na

Een tijdloze Artifort Tulip

Voor

Een klassieker

Een klassieker

Er zijn heel wat van deze “antieke” Lodewijk XIV stoeltjes in omloop en ze staan maar al te vaak ergens op zolder, schuur of garage. Jammer, want met de juiste stoffering en kleur kunnen ze net dat beetje extra geven wat je zocht. Zo ook met deze Lodewijk XIV stoel met een los kussen die vergeten tussen allerlei spullen stond. Deze klant koos voor een roomwitte velours, een veel voller ogend los klassiek kussen en een afwerking met mooi bijpassend band. En zo staat deze Lodewijk weer te schitteren als modern classic bij deze opdrachtgever.

Na

Een klassieker

Voor

Nog een Lodewijk

Nog een Lodewijk

Ook deze Lodewijk XIV stoel stond al jaren ergens in een hoekje en verkeerde voor wat betreft stoffering en zitcomfort in tamelijk dramatische staat. Het hout was nog goed, maar de kleur ervan neigde naar oranje. Het houtwerk werd zwart geverfd, het binnenwerk opnieuw opgebouwd en voor de stoffering werd een digitaal geprinte velours met grote groene bladmotieven gekozen. En zo werd deze Lodewijk XIV stoel weer helemaal “salonfähig”.

Na

Nog een Lodewijk

Voor

Leer van de barkruk

Leer van de barkruk

Deze barkrukken pasten helemaal in het strakke zwart witte interieur van deze klant. Ze waren echter gestoffeerd met een veel gebruikt soort imitatieleer wat er eerst mooi uitziet, maar vaak na enige tijd begint te bladderen. Helaas gebeurde dat ook bij deze barkrukken. De barkrukken werden opnieuw gestoffeerd, maar dit keer met echt zwart leer! Misschien wat duurder, maar het gaat een stuk langer mee en bladdert niet af. Je zou het bijna een leermoment noemen 😉

Na

Leer van de barkruk

Voor

Cees Braakman stijl

Cees Braakman stijl

Je ziet dit soort stoelen in een stijl die Cees Braakman voor Pastoe ontwierp in de sixties vrij veel als eetkamerstoelen. Deze deden goede dienst in de werkruimte van de klant. Het skai van de stoelen was echter oud en hard geworden en paste ook niet meer bij de gewenste uitstraling van de werkruimte. Het houtwerk kreeg een opknapbeurt en opnieuw gestoffeerd met zwart en paars leer springen ze er uit en passen zo weer helemaal in de nieuwe look van de werkruimte.

Na

Cees Braakman stijl

Voor

Cees Braakman stijl

Verschil mag er zijn

Ook van deze moderne eetkamerstoelen met zwart imitatieleer was de bovenlaag gaan schilferen en bladderen. De klant was het zwart ook een beetje zat. Er mocht wel wat meer kleur in. Uiteindelijk werd gekozen voor echt leer in bij elkaar passende waterkleuren in groene, blauwe en paarse tinten die pasten bij de foto’s die deze klant aan de muur had hangen. Een timmerman maakte nieuwe inleggen voor de armleuningen van eikenhout. En zo heeft ieder gezinslid ook nog eens z’n eigen favoriete kleur stoel.

Na

Cees Braakman stijl

Na

Green Reflections fauteuil

Green Reflections fauteuil

De inspiratie voor de stoffering van deze vanaf het frame opgebouwde oorfauteuil komt van een van de vele waterlelie schilderingen van Monet die de klant altijd erg mooi had gevonden. Een foto van dit schilderij, “Green Reflections” genaamd, werd digitaal geprint op 3 stukken velours, zodat de afbeelding zo veel mogelijk in elkaar overloopt. Voor de binnenzijde werd een groene chenille waar ook blauwe draden in zaten gekozen. Het geheel werd afgewerkt met een donkerblauwe bies.

Na

Green Reflections fauteuil

Voor

antieke Thonet stoel

Renovatie antieke Thonet stoel

Deze bijzondere Thonet stoel dateert uit eind 19e eeuw. Thonet is bekend geworden nadat hij ontdekte dat je met stoom hout kan buigen. Met zijn gebogen lijnen is deze stoel daar een prachtig voorbeeld van. Het houtwerk werd gerestaureerd en het binnenwerk werd volledig vervangen. Daarna werd onder de definitieve stoffering een laag witte katoen aangebracht. Vervolgens werd deze Thonet stoel geheel in stijl gestoffeerd met een mooi fluweelachtige stof van mohairwol (geitenwol)

Na

antieke Thonet stoel

Voor

IKEA stoel

Pimp je IKEA stoel

Een voorbeeld van hoe je een IKEA stoel kunt veranderen. Dit is het retro stoeltje Ekenäset. Wie kent hem niet? Nog steeds in de collectie bij IKEA maar slechts met een effen grijze stoffering verkrijgbaar. Wij hebben hem in een hele mooie, aparte stof gezet. Dit stoeltje is verkocht. Maar als jij je ook afvraagt of jouw toch wat saaie stoel gepimpt kan worden, kom dan eens bij ons kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Na

IKEA stoel

Voor

Van vaalblauw naar fris groen

Van vaalblauw naar fris groen

Ontwerpers geven graag een naam aan hun ontwerp. Deze uit de ontwerpcollectie van Gerard vd Berg afkomstige stoel heet “Charly”. Kenmerkend is de hoes die over het frame wordt gehangen en aan de zijkant en voorkant wordt dicht geritst. In stoffeerland is veel mogelijk. Deze Charly werd helemaal opgefrist door het vaal geworden blauw te vervangen door een mooie licht groene stoffering.

Na

Van vaalblauw naar fris groen

Voor

Rookstoel

Rookstoel

Er zaten 3 lagen stof over de kussens van deze rookstoel. Het binnenwerk was nog origineel met veren die doorgezakt waren. Eigenaar wilde het houtwerk in de originele staat houden maar de kussens zijn vervangen. Binnenkussens van comfortabele koudschuim gestoffeerd met een trendy botanische gobelin.

Na

Rookstoel

Ook een stoel door ons laten stofferen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

logo
logo

Stoffeeratelier

Adres

Wil je langskomen? Gezellig maar maak dan eerst een afspraak.

Bovendijk 153
3045 PD Rotterdam
Businesspark
Hoog-16Hoven
(bij De Meubelmakerij)

Contact

Mariette 06 5361 1190
Wieneke 06 4863 6501

Volg ons