Voorbeelden stoffeerwerk

Voor

Van dump naar Dutch Design

Mooi rood is nooit lelijk

Deze draaifauteuil was een geliefde zitplaats voor de vrouw des huizes, maar was ook erg in trek bij de kleinkinderen die de stoel graag als alternatieve draaimolen gebruikten als ze bij opa en oma waren. En dat deze fauteuil veel gebruikt werd was hem in de loop van de tijd ook aan te zien. Zijn bekleding was verschoten, vuil geworden en op sommige plekken gescheurd. Tijd voor een nieuw jasje dus. Gestoffeerd met een opnieuw een rode, goed schoon te maken stof kan deze draaifauteuil er weer een flinke tijd tegen. 

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Van dump naar Dutch Design

Van dump naar Dutch Design

Deze voor een habbekrats op marktplaats door de opdrachtgever gekochte stoel was een hele goede investering want het bleek een Harvink “Uncle Sam retro” te zijn. Nederlands ontwerp van topkwaliteit! De stof was echter verschoten en het polyether van de rug was niet goed meer. Voorzien van een nieuwe stoffering en rugkussen zit deze Dutch Design fauteuil weer heerlijk en gaat weer jaren mee.

Na

Van dump naar Dutch Design

Voor

Een bijzondere opdracht

Een bijzondere opdracht

Een fauteuil met geschiedenis die al lang in de familie was en waar dit gezin aan gehecht was, maar die niet meer paste bij het hedendaagse interieur. Het mocht ook best wat anders dan anderen worden. In overleg werd gekozen voor alcantara voor de binnenkant en imitatiebont aan de buitenzijde. Een bijzondere combinatie die heerlijk aanvoelt, lekker zit en prachtig staat in een woonkamer met moderne eyecatchers maar waarin ook geleefd kan en mag worden.

Na

Een bijzondere opdracht

Voor

Een tijdloze Artifort Tulip

Een tijdloze Artifort Tulip

De klant kreeg deze Artifort Tulip design fauteuil ruim 40 jaar geleden van haar ouders toen zij na haar eindexamen ging studeren. De stoel reisde met haar mee in de goede en slechte tijden in het leven en werd diverse malen opnieuw gestoffeerd. Na een recente verhuizing en met kleinkinderen moest de stoel een neutrale kleur stoffering krijgen die ook makkelijk schoon te maken was. Opnieuw gestoffeerd met een mooie witte skai komt het tijdloze ontwerp weer helemaal tot z’n recht.

Na

Een tijdloze Artifort Tulip

Voor

Een klassieker

Een klassieker

Er zijn heel wat van deze “antieke” Lodewijk XIV stoeltjes in omloop en ze staan maar al te vaak ergens op zolder, schuur of garage. Jammer, want met de juiste stoffering en kleur kunnen ze net dat beetje extra geven wat je zocht. Zo ook met deze Lodewijk XIV stoel met een los kussen die vergeten tussen allerlei spullen stond. Opnieuw gestoffeerd met een roomwitte velours en afgewerkt met mooi bijpassend band staat ze echter weer te schitteren als moderne klassieker bij deze opdrachtgever.

Na

Een klassieker

Voor

Nog een Lodewijk

Nog een Lodewijk

Ook deze Lodewijk XIV stoel stond al jaren ergens in een hoekje en verkeerde voor wat betreft stoffering en zitcomfort in tamelijk dramatische staat. Het hout was nog goed, maar de kleur ervan neigde naar oranje. Het houtwerk werd zwart geverfd, het binnenwerk opnieuw opgebouwd en voor de stoffering werd een digitaal geprinte velours met grote groene bladmotieven gekozen. En zo werd deze Lodewijk XIV stoel weer helemaal “salonfähig”.

Na

Nog een Lodewijk

Voor

Leer van de barkruk

Leer van de barkruk

Deze barkrukken pasten helemaal in het strakke zwart witte interieur van deze klant. Ze waren echter gestoffeerd met een veel gebruikt soort imitatieleer wat er eerst mooi uitziet, maar vaak na enige tijd begint te bladderen. Helaas gebeurde dat ook bij deze barkrukken. De barkrukken werden opnieuw gestoffeerd, maar dit keer met echt zwart leer! Misschien wat duurder, maar het gaat een stuk langer mee en bladdert niet af. Je zou het bijna een leermoment noemen 😉

Na

Leer van de barkruk

Voor

Cees Braakman stijl

Cees Braakman stijl

Je ziet dit soort stoelen in een stijl die Cees Braakman voor Pastoe ontwierp in de sixties vrij veel als eetkamerstoelen. Deze deden goede dienst in de werkruimte van de klant. Het skai van de stoelen was echter oud en hard geworden en paste ook niet meer bij de gewenste uitstraling van de werkruimte. Het houtwerk kreeg een opknapbeurt en opnieuw gestoffeerd met zwart en paars leer springen ze er uit en passen zo weer helemaal in de nieuwe look van de werkruimte.

Na

Cees Braakman stijl

Voor

Cees Braakman stijl

Verschil mag er zijn

Ook van deze moderne eetkamerstoelen met zwart imitatieleer was de bovenlaag gaan schilferen en bladderen. De klant was het zwart ook een beetje zat. Er mocht wel wat meer kleur in. Uiteindelijk werd gekozen voor echt leer in bij elkaar passende waterkleuren in groene, blauwe en paarse tinten die pasten bij de foto’s die deze klant aan de muur had hangen. Een timmerman maakte nieuwe inleggen voor de armleuningen van eikenhout. En zo heeft ieder gezinslid ook nog eens z’n eigen favoriete kleur stoel.

Na

Cees Braakman stijl

Na

Green Reflections fauteuil

Green Reflections fauteuil

De inspiratie voor de stoffering van deze vanaf het frame opgebouwde oorfauteuil komt van een van de vele waterlelie schilderingen van Monet die de klant altijd erg mooi had gevonden. Een foto van dit schilderij, “Green Reflections” genaamd, werd digitaal geprint op 3 stukken velours, zodat de afbeelding zo veel mogelijk in elkaar overloopt. Voor de binnenzijde werd een groene chenille waar ook blauwe draden in zaten gekozen. Het geheel werd afgewerkt met een donkerblauwe bies.

Na

Green Reflections fauteuil

Na

Gepersonaliseerde oorfautueil

Gepersonaliseerde oorfautEUil

De wens voor deze fauteuil was een neutrale en rustige uitstraling, maar liefst wel met een bijzonder element. Dat werd gevonden door de foto van een dierbare te printen op stof, waarmee de achterkant van deze oorfauteuil werd gestoffeerd. Een verrassende en zeer persoonlijke touch! Verder werd deze oorfauteuil voorzien van een  taupe-kleurige stof die goed past bij de sepia kleuren van de foto. Het geheel werd gecompleteerd met een kussentje waarop de afbeelding nog eens in klein formaat terugkomt.

Na

Gepersonaliseerde oorfautueil

Voor

antieke Thonet stoel

Renovatie antieke Thonet stoel

Deze bijzondere Thonet stoel dateert uit eind 19e eeuw. Thonet is bekend geworden nadat hij ontdekte dat je met stoom hout kan buigen. Met zijn gebogen lijnen is deze stoel daar een prachtig voorbeeld van. Het houtwerk werd gerestaureerd en het binnenwerk werd volledig vervangen. Daarna werd onder de definitieve stoffering een laag witte katoen aangebracht. Vervolgens werd deze Thonet stoel geheel in stijl gestoffeerd met een mooi fluweelachtige stof van mohairwol (geitenwol)

Na

antieke Thonet stoel

Voor

IKEA stoel

Pimp je IKEA stoel

Retro stoeltje Ekenäset, wie kent hem niet? Nog steeds in de collectie bij IKEA maar slechts in effen grijs. Iemand deed hem weg en wij hebben hem in een gewaagde, aparte stof gezet. Dit stoeltje is nog bij ons te koop!

Na

IKEA stoel

Voor

Van vaalblauw naar fris groen

yVan vaalblauw naar fris groen

Ontwerpers geven graag een naam aan hun ontwerp. Deze uit de ontwerpcollectie van Gerard vd Berg afkomstige stoel heet “Charly”. Kenmerkend is de hoes die over het frame wordt gehangen en aan de zijkant en voorkant wordt dicht geritst. In stoffeerland is veel mogelijk. Deze Charly werd helemaal opgefrist door het vaal geworden blauw te vervangen door een mooie licht groene stoffering. 

Na

Van vaalblauw naar fris groen

Voor

Jaren 50/60 set stoeltjes

Jaren 50/60 set stoeltjes

Deze stoeltjes zijn aangeschaft toen de ouders van de eigenaar eind jaren 50 in het huwelijk traden. Houtwerk ontdaan van al de lagen vernis, in de grijze wasvernis met veegtechniek gezet, binnenwerk geheel vernieuwd en afgewerkt met een neutrale antracietgrijze stof.

Na

Jaren 50/60 set stoeltjes

Voor

Rookstoel

Rookstoel

Er zaten 3 lagen stof over de kussens van deze rookstoel. Het binnenwerk was nog origineel met veren die doorgezakt waren. Eigenaar wilde het houtwerk in de originele staat houden maar de kussens zijn vervangen. Binnenkussens van comfortabele koudschuim gestoffeerd met een trendy botanische gobelin.

Na

Rookstoel

Voor

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen

Na vele jaren zitplezier pasten de zes stoelen niet meer in het nieuwe huis met nieuwe interieur en had het zwarte leer ook wel zijn langste tijd gehad. Stoelen met een bij het nieuwe interieur passende meubelstof.

Na

Eetkamerstoelen

Voor

Oude bureaustoel

Oude bureaustoel

Deze stoel heeft bij opa jaren dienst gedaan als bureaustoel. Houtwerk schoongemaakt en opnieuw in de beits en gestoffeerd met een 100% linnen stof.

Na

Oude bureaustoel

Ook een stoel door ons laten stofferen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

logo
logo

Stoffeeratelier

Adres

Wil je langskomen? Gezellig maar maak dan eerst een afspraak.

Pieter van Aschstraat 3
3043 RE Rotterdam – Overschie

Contact

Mariette 06 5361 1190
Wieneke 06 4863 6501
Lia 06 4294 3226

Volg ons